VEDEŽEVANJE IZ DLANI – HIROMANTIKA

Vedeževanje iz dlani je, če si bolj podrobno ogledamo dlan opazimo na njej veliko črt. Te so najbolj izražene na levi roki zato se vedno vedežuje iz leve dlani. Glavni pogoj za dobro razlago je, da je roka čista, brez madežev in znamenj.



Pomen hribčkov na dlani:

  • Venerin hrib najdemo pod palcem – če je ta ostro omejen, pomeni veselost in priljubljenost pri mlajših in starejših ženskah; če pa je črta prekinjena z malimi črticami pomeni prepire v zakonu.
  • Pod kazalcem najdemo Jupitrov hrib – resen značaj v zvezi z dobrodelnostjo, častihlepjem in hrepenenjem po višjih idealih; od prečnih črt, križev in žarkov je odvisna razlaga.
  • Saturnov hrib je pod sredincem – miren, ravnodušen značaj, skromno življenje
  • Sončni hrib pod prstancem – minljiva sreča pri srečnih ljudeh; prečne črte v njem naznanjajo spletke in nemirno življenje.
  • Pod mezincem je Merkurjev hrib – zemeljski zakladi, dobra kupčija, dediščina, sreča pri igrah na srečo.
  • Sredi dlani pod glavno črto je Marsov hrib – sreča v vojski in v boju z neugodnimi življenjskimi situacijami.
  • Ob strani roke je Lunin hrib, ki poteka od zapestja proti mezincu – potovanje v tuje dežele in neprimerno obnašanje; poševne črte na njem ali madeži pomenijo bolehnost in osamljenost.

Nasploh pomenijo vse maroge, pike in znamenja v teh hribih in črtah nekaj slabega in neprijetnega.

Črta življenja – vedeževanje iz dlani

Življenjska ali srčna črta se začne pod palcem na Venerinem hribu. Po njej se sodi celotno naše življenje. Dolgega življenja, visoke in srečne starosti ter dobrega zdravja se lahko veselimo, če je ta črta dolga, nepretrgana in brez madežev. Če je pa kratka, presekana z drugimi črtami ali modro rdeča pomeni, da bomo imeli slabše zdravje z veliko bolezni in zgodnjo smrt. Če se slednje pokaže pri starejšem človeku lahko predvidevamo, da je imel zelo nemirno življenje.

Kakor črte na dlani imajo tudi nohti poseben pomen za prihodnost in za človekov značaj. Dolgi beli nohti so znamenje slabega zdravja, slabih živcev in pomanjkljive prekrvavitve. Skrbno negovani nohti so znamenje reda in prevzetnosti. Črni nohti pomenijo pridnost in varčnost. Bele pikice na nohtih pomenijo srečo, črni madeži pa nesrečo. Rdeči skrhani nohti naznanjajo človeka nagle jeze. Veliki zakrivljeni nohti pomenijo ošabnost in pretirano samozavest. Mali, mehki in zakrivljeni nohti kažejo ponosnega, častiželjnega in svojeglavega človeka. Mali okrogli nohti govorijo o nezadovoljstvu in malomarnosti. Odebeljene nohte imajo ljudje, ki imajo smisel le za materialnost in uživanje in so zelo leni. Doli ozki nohti so značilni za vedoželjne ljudi. Dolge in debele nohte imajo ljudje, ki so trdnega telesnega zdravja in vesele narave. Dolgi, široki in mehki nohti krasijo zapravljivca in to izvemo ko vedežujemo iz dlani.
Izhaja iz Sumerije in Egipta. V srednjem veku so jo označili za čarovniško veščino in je zato zamrla. Znova se je pojavila v 19. stoletju.

ŽIVLJENSKA ČRTA – Vedeževanje iz dlani
Življenjska črta nam pove, kako dolgo je življenje neke osebe. Če ima človek kratko črto, to pomeni, da bo njegovo življenje zelo kratko.

GLAVNA ČRTA – Vedeževanje iz dlani
Iz te črte lahko razberemo človekov karakter. V tem primeru je to neodločnost zaradi kačasto zvite črte.

MIZNA ČRTA – Vedeževanje iz dlani
Pokaže nam, kakšno je bilo zdravje neke osebe v mladosti. Je zelo pomembna, saj brez nje nebi razumeli sedanjosti.

JETRNA ČRTA – Vedeževanje iz dlani
Jetrna črta nam pove, koliko glasbenega talenta ima človek. Če je ta črta vijugasta, pomeni, da je oseba vsestransko glasbeno nadarjena, bolj ravna kot je, več nadarjenosti pripada enemu talentu.

ČRTA SREČE – Vedeževanje iz dlani
Kot že samo ime pove, nam ta črta pove, koliko sreče imaš v življenju. Na sliki ta črta ni preveč dolga.

RIMSKA ČRTA
Rimska črta nam pokaže tvoje znanje. Nihče ne ve, zakaj se tako imenuje. Verjetno zato, ker so bili rimljani zalo pametni. Kakorkoli, bolj pretrgana kot ta črta.

LJUBEZENSKI PAS -Vedeževanje iz dlani
Ljubezenski pas nam pove, koliko sreče ima določena oseba v ljubezni. Velikokrat so te črte zelo kratke…

ČASTNA ČRTA
Častna črta preprečuje uspeh. Daljša kot je, manj uspešen je človek. V zgodovini so si jo nekateri ljudje dali odstraniti. To je boleč proces.

ŽENITNA ČRTA
Ta črta nam pove, ali se bo človek poročil ali ne. Tisti, ki te črte nimajo, bodo verjetno ostali samski.

MARSOVA ČRTA
Ta črta nam pove, koliko sreče imaš v življenju.