QIGONG (čigong)

Qigong spada med paranormalne pojave. Pogosto jemljemo kot samoumevno, da imamo ljudje le 5 čutil in da je vse, kar si ne znamo pojasniti s sodobno znanostjo nekakšna anomalija. Tisti, ki prakticirajo umetnost meditacije, so že tisočletja povezani z nežno chi (či) energijo, ki poganja vsa živa bitja na tem planetu. Mojstri, ki zbirajo in uporabljajo to energijo, so že od nekdaj bili sposobni izvajati neverjetne trike, ki zahtevajo visoko koncentracijo/osredotočenost. Toda zahodna ljudstva takšnih tehnik dolgo niso priznavala kot mojstrstvo ampak so jih poimenovali magija, ker so bile za njih miselno nesprejemljive in neverjetne.

Spoznajmo japonskega mojstra Kanzava Senseia, ki si lahko energijo izmenjuje z živalmi, jih uspava pa tudi ozdravi. Znan je po sposobnosti nadzora nad živalmi s pomočjo uma in chi energije samo tako da stoji poleg njih in usmerja svoj um vanje. Pri tem pa sploh ni pomembna velikost ali število živali (čreda bivolov, slon, noj, muca….).Na nekem ranču alpak v Kaliforniji je uspaval istočasno večje število njih, eno bolno alpako pa je celo ozdravil. Poleg paraliziranih zadnjih nog, je imela paralizirano tudi čeljust in zaradi tega ni bila sposobna jesti. Čeprav ji je lastnica ranča poskušala pomagati z zdravili, ji ni nič pomagalo. Po pripovedovanju lastnice ranča je mojster Sensei stal približno 1,5 metra od alpake in začel usmerjati chi energijo proti njej. Po 20 minutah si je alpaka popolnoma opomogla. Začela je normalno jesti in se gibati in nikoli več ni imela takšnih simptomov.

V TV prenosu pa mojster Sensei demonstriral uspavanje črede bizonov v prisotnosti njihovega veterinarja. Uspelo mu je.

Življenje je prepleteno bolj kot lahko to občutimo s svojimi čutili in Zahodna znanost je v primerjavi z Vzhodno kulturo, še vedno zelo daleč od razumevanja teh povezav. Poskušamo sicer razumeti in doumeti ampak naša stara prepričanja še vedno dominirajo in se obupno branijo neznanega. Energija telesa je ena od naših prirojenih super moči, vendar mnogi ne vedo, kako jo uporabiti in upoštevati. Tiste ljudi pa, ki jo znajo in jo uporabljajo, ima zahod za čudake.

Hvaležna sem, da obstajajo mojstri, ki javno razkrijejo svoj skrivni svet samo zato, da bi z nami delili znanje uporabe chi energije na tak način, kot to počne mojster Kanzava Sensei.