KAKO DO SREČE

Sreča je doma v našem srcu zato je brezplodno iskanje sreče v naši okolici. Sreča je stanje velikega duševnega ugodja, občutek popolne zadovoljitve brez želja. Namreč nekdo, ki ima v materialnem smislu zelo malo, je lahko srečnejši od nekoga, ki ima vsega dovolj. Ko bomo zadovoljni sami s seboj, bomo srečni, saj je notranje zadovoljstvo trajnejše obstoječe čustvo. Če zadovoljstva in ljubezni v nas ni, tudi sreče ni. Kako izvabiti srečo na plan?

Preprosto, začnite opazovati svoje misli. Kakšne misli se vam podijo po glavi, so srečne, lepe ali premlevate slabe misli napojene s problemi? Poskusite dan, dva ali več vztrajati (od jutra do večera) in sami sebe prisilite v lepe misli, v lepe občutke, pozabite na probleme. Če ne boste mislili na negativne misli, ki izvabljajo občutke nemoči, jeze, strahu, malodušja…, ne bo nič narobe. Problemi vas bodo počakali. Vztrajajte od jutra do večera. Opazujte se. Se bolje počutite? Poglejte, pravkar ste se odločili, da boste srečni in ste za to nekaj naredili, osredotočili ste se na lepoto v sebi. Vztrajajte, če želite biti srečni, vztrajajte! Naj to »delo« postane vaša navada. Slabo navado boste zamenjali z dobro. Zdaj pa pomislite spet na svoje probleme. So še vedno tu, so manjši, so se med vašim »delom« razblinili v nič, prav je tako, ker pomeni, da ste bili delavni?! Če ste opravili s to »nalogo« ste na poti k trajnejši sreči.


Vsi poznamo tisti hipni občutek sreče, ki prehitro mine. Npr. dobimo službo in smo srečni zaradi tega. Ampak po nekaj tednih ugotovimo, da so odnosi med zaposlenimi zelo napeti in v takšnem okolju je seveda nemogoče biti srečen. Če bi bili že v startu oboroženi s svojo notranjo srečo vam garantiram, da nam ta služba ne bi prišla niti na misel oziroma zanjo sploh ne bi slišali. Zakaj? Zato, ker naključij ni, vse se zgodi z razlogom, dobre misli privlačijo dobre službe in obratno.

Ali obstaja nekaj česar ne moremo spremeniti? Ne! Popolnoma vse lahko spremenimo! Najprej spremenimo sebe (misli) in okolica nam bo sledila. S tem, ko spreminjamo svoje misli, spreminjamo sebe v prijetnejšo osebo. Mogoče se dejansko v naši okolici ne bo nič spremenilo (npr. sosed se ne bo odselil, sterilizirana mačka ne bo breja…)  toda zbistril se nam bo pogled (opustili boste zamere, želje…) in bomo kljub temu zelo zadovoljni. Problemi se bodo razreševali, pomoč bo prihajala, čudeži se bodo dogajali. Vse nam bo teklo kot po tekočem traku. Verjemite!

In ker naključij ni, niste naključno prebrali teh vrstic. Mogoče ste na križišču in ne veste v katero smer bi speljali. K nam je vaša podzavest prišla po pomoč/nasvet. Povprašajte nas za pot, radi vam bomo pomagali in vas napolnili s pozitivno energijo. Pokličite 090 62 83, pričakujemo vaš klic.

Verzi o sreči:

»Samo srečen človek lahko osrečuje druge ljudi.« (Phil Bosmans)
»Vsak je svoje sreče kovač.« (star ljudski pregovor)
»Kdor je srečen, bo osrečil tudi druge.« (Mark Twain)